Info

Info

Puistojuhlat järjestetään 4.–5.7.2024!

Puistojuhlat on suuri elämys inhimillisessä mittakaavassa. Kaksipäiväisellä festivaalilla nautitaan erinomaisista live-esiintymisistä, hulvattomasta alueohjelmasta ja laadukkaista ravintoloista. Pop- ja indiemusiikkiin keskittyvä festivaali tuo Jyväskylän Lounaispuistoon yhdeksän huippuartistia.

Puistojuhlat järjestetään Jyväskylän Yläkaupungilla sijaitsevassa Lounaispuistossa. Tunnelmallinen ja kulttuurihistoriallisesti arvokas Lounaispuisto on tunnettu juhlapuisto jo 1880-luvulta lähtien. Tervetuloa Lounaispuiston hämärtyvään kesäiltaan!

Tapahtuman järjestää Pohjoismaiden pitkäikäisin yhtäjaksoisesti järjestetty kulttuurifestivaali Jyväskylän Kesä.

TORSTAI 4.7.

Vesta
Antti Autio
Markus Krunegård
Lyyti

 

PERJANTAI 5.7.

Costi
Lauri Haav
Shrty
Jami Faltin
Gada

 

OSTA LIPPU!

Lippukauppaamme pääset tämän sivun oikeassa reunassa sijaitsevasta napista. Lisää tietoa lipunmyyntipisteistämme ja lippuvaihtoehdoista löydät alempaa tältä sivulta.

 

FESTIVAALIALUE

Puistojuhlat järjestetään Jyväskylän Yläkaupungilla sijaitsevassa Lounaispuistossa osoitteessa Minna Canthin katu 11.

Festivaalin liput vaihdetaan rannekkeisiin Puistojuhlien sisäänkäynnillä. Rannekkeella voit liikkua Lounaispuiston festivaalialueella vapaasti ja myös poistua festivaalialueelta niin usein kuin haluat.

Festivaalialueen sisäänkäynti lipunmyynti-, rannekkeenvaihto- ja rannekkeentarkastuspisteineen sijaitsee Minna Canthin kadulla, Seminaarinkadun kulmauksessa. Minna Canthin katu on osa Puistojuhlien tapahtuma-aluetta. Tapahtuma-aikana Minna Canthin katu suljetaan yleiseltä liikenteeltä Seminaarinkadun ja Vapaudenkadun väliseltä osuudelta. Lisäksi Seminaarinkatu suljetaan yleiseltä liikenteeltä Vaasankadun ja Hämeenkadun väliseltä osuudelta.

Tapahtuman pääalueen ikäraja on 18 vuotta. Puistojuhliin pääsevät myös alle 18-vuotiaat. Alle 18-vuotiaiden lippu oikeuttaa sisäänpääsyyn Puistojuhlien erikseen rajatulle ikärajattomalle alueelle. Ikärajaton alue on osittain myös lavan edustalla. Muu festivaalialue on anniskelualuetta, ja sen ikäraja on 18 vuotta. Valmistaudu todistamaan ikäsi tapahtumaportilla!

Festivaalialueen läheisyydessä on hyvin vähän parkkipaikkoja. Suosittelemme saapumista paikalle kävellen, pyörällä tai julkisilla kulkuneuvoilla.

 

RAVINTOLAT

Ruoka ja juoma ovat olennainen osa täydellistä festarielämystä. Puistojuhlissa nautitaan tasokkaiden ravintoloiden tarjonnasta rennossa hengessä. Puistojuhlien ruokavalikoima on koostettu laatua ja kasvisruokaa korostaen. Festari panostaa myös laajaan juomatarjontaan, tarjolla on muun muassa viinejä, pienpanimotuotteita ja alkoholittomia juomia.

Puistojuhlien ravintolat julkistetaan kevään aikana.

 

IKÄRAJATON ALUE

Ikärajaton alue -lipputyyppi oikeuttaa sisäänpääsyyn Puistojuhlien ikärajattomalle alueelle, eikä sillä pääse muulle festivaalialueelle. Ikärajattomalle alueelle ei voi tuoda rattaita eikä lastenvaunuja. Ikärajaton alue on puiston katsomossa ja alatasanteella lavan edessä sekä viheralueella lavan vieressä. Alue ei kaikilta osin välttämättä sovellu perheen pienimmille.

 

ESTEETTÖMYYS

Lounaispuisto sijaitsee mäessä, ja valitettavasti puistossa liikkuminen ei ole täysin esteetöntä. Jos sinulla on mukanasi avustaja, hän pääsee veloituksetta Puistojuhliin yhdessä avustettavan kanssa. Alueella on esteetön wc. Lounaispuistossa ei ole induktiosilmukkaa. Ikärajaton alue ei valitettavasti ole esteetön.

Jos sinulla on kysyttävää Puistojuhlien esteettömyydestä, autamme mielellämme: kesa@jyvaskylankesa.fi. Tapahtuman aikana kysymyksiin vastaa alueen henkilökuntamme.

 

LIPUT

 • 2 päivää 100 € (peruslippu) / 75 € (eläkeläinen / työtön / opiskelija / siviilipalvelus / varushenkilö / ikärajaton alue)
 • 1 päivä 60 € (peruslippu) / 45 € (eläkeläinen / työtön / opiskelija / siviilipalvelus / varushenkilö / ikärajaton alue)

Lippujen hinnat nousevat 1.3.

Tapahtuman pääalueen ikäraja on 18 vuotta.

Puistojuhlien lippuja myydään 24/7 tällä sivustolla sekä tapahtuman aikana myös portilla. Suosittelemme ruuhkien välttämiseksi lipun ostamista etukäteen sekä myös rannekkeenvaihtoa hyvissä ajoin lipunmyyntiteltallamme yliopiston pääkirjasto Lähteen edustalla.

Puistojuhlien verkkokaupassa maksuvälineenä käyvät yleisimmät Paytrailin maksutavat sekä Smartum Saldo ja Epassi.

Lisäksi lippuja myyvät Lippupisteen myyntikanavat ja R-Kioskit kautta maan.

Lippupisteen lipunmyynnin puhelinpalvelu 0600 900 90 ma–la klo 9–19 (poikkeukset mahdollisia esimerkiksi pyhinä). Puhelun hinta: 2€/alk. min+mpm/pvm, jonotuksesta peritään normaali puhelumaksu oman liittymäsopimuksen mukaisesti.

Useimmat arvosetelit käyvät maksuvälineenä Lippupisteen myyntipisteissä. Tällä hetkellä voit maksaa lippu.fi-verkkokaupassa Edenredin ja Smartumin eduilla. Lippupisteen myyntipalvelussa 0600 900 900 voit maksaa lipun seuraavilla kulttuurieduilla: Edenred ja SmartumPay. R-kioskeilla voit maksaa seuraavilla sähköisillä kulttuurieduilla: Edenred Virike, SmartumPay ja Epassi.

Myymme Puistojuhliin lippuja rajatun määrän. Suosittelemme lipun ostamista etukäteen ruuhkien välttämiseksi.

Pääsylippuja ei lunasteta takaisin. Muutokset ovat mahdollisia. Mikäli festivaali joudutaan perumaan, ostetuista lipuista hyvitetään lipun hinta (ei palvelu- tai toimitusmaksuja).

Varaudu todistamaan oikeutesi alennushintaiseen lippuun festivaalin tapahtumaportilla.

Avustaja pääsee veloituksetta Puistojuhliin yhdessä avustettavansa kanssa.

 

RANNEKKEEN­VAIHTO

Kaikki pääsyliput vaihdetaan rannekkeisiin. Voit vaihtaa lipun rannekkeeseen ennakkoon Jyväskylän Kesän lipunmyynnissä, joka sijaitsee Jyväskylän yliopiston kirjasto Lähteen edustalla (Seminaarinkatu 15). Lipunmyynti on avoinna ke 3.7. alkaen joka päivä klo 12–18.

Suosittelemme vaihtamaan liput rannekkeisiin ennakkoon ruuhkan välttämiseksi. Huomioithan, että jokaisen lipunostajan on vaihdettava lippunsa rannekkeeseen rannekkeenvaihdossa itse, sillä liput ovat henkilökohtaisia. Rannekkeet kiinnitetään rannekkeenvaihtopisteellä suoraan ranteeseen.

Puistojuhlien aikana voit vaihtaa lippusi rannekkeeseen myös tapahtuma-alueen portilla. Saavuthan tällöin paikalle hyvissä ajoin.

Anu Rossi

 

ALENNUSLIPUT YHTEISTYÖ­KUMPPANEIL­TAMME

Osa yhteistyökumppaneistamme tarjoaa Puistojuhliin lippuja erityisillä alennuksilla. Näiden lippujen ostaminen tapahtuu kumppaniemme suoran asiakasviestinnän ohjeistusten mukaisesti.

 

TURVALLISUUS

Noudata tapahtumajärjestäjän ja järjestyksenvalvojien antamia ohjeita mahdollisten vaaratilanteiden sattuessa. Alueella on ensiapupiste ja ensiapuhenkilöstöä. Jos huomaat onnettomuuden tai muun turvallisuusongelman, ilmoitathan heti asiasta järjestyksenvalvojille.

Festivaalialueella päivystää häirintäyhteyshenkilö, joka on tukihenkilö, jonka puoleen voi kääntyä, mikäli kokee tulleensa tapahtumassa häirityksi. Häirintäyhteyshenkilö ei ole viranomainen, ja rikosta epäiltäessä on aina otettava yhteys poliisiin. Puistojuhlien ajan häirintäyhteyshenkilö päivystää Lounaispuistossa ensiaputeltan lähellä. Tunnistat hänet sinisestä liivistä, jonka selkäpuolella lukee häirintäyhteyshenkilö.

Mikäli olet joutunut Puistojuhlissa tilanteeseen, jossa sinua on kohdeltu epäasiallisesti tai olet kohdannut häirintää, voit halutessasi ilmoittaa kokemuksestasi meille myös tällä yhteydenottolomakkeella. Voit täyttää lomakkeen anonyymisti, tai jos haluat, että olemme sinuun tapahtuneesta yhteydestä, voit jättää yhteystietosi.

 

Turvallisemman tilan periaatteet Puistojuhlissa:

Kunnioita toisten henkilökohtaista fyysistä ja psyykkistä tilaa.

Ole ystävällinen muille. Kiinnitä huomiota sanavalintoihisi.

Suhtaudu muihin avoimesti. Älä tee oletuksia kenenkään seksuaalisuudesta, sukupuolesta, kansallisuudesta, etnisyydestä, uskonnosta, arvoista, sosioekonomisesta taustasta, terveydestä tai toimintakyvystä.

Pyydä anteeksi, jos olet loukannut tahallisesti tai tahattomasti muita.

Jos todistat häirintää tai epäasiallista käytöstä, puutu tilanteeseen. Voit myös ilmoittaa näkemästäsi järjestyksenvalvojalle.

Turvallisen tilan periaatteet ovat hyvä työkalu siihen, miten voimme jokainen omalla toiminnallamme vaikuttaa tapahtumien ilmapiiriin ja turvallisuuteen sekä huomioida muut ihmiset paremmin. Puistojuhlien turvallisemman tilan periaatteet on tehty t YK-liiton turvallisemman tilan periaatteita myötäillen.

 

Omien alkoholijuomien ja mahdollisesti turvallisuutta vaarantavien esineiden tuominen tapahtumapaikalle on ehdottomasti kielletty.

Alueella on erillinen tupakkapaikka. Tupakointi on kielletty lavan edustalla, katsomossa ja tapahtumatelttojen välittömässä läheisyydessä.

 

TAPAHTUMA-ALUEELLE EI SAA TUODA

 • lasipulloja tai tölkkejä
 • läpinäkymättömiä tai yli 0,5 litran juomapulloja
 • alkoholijuomia
 • avattuja sateenvarjoja
 • retkituoleja
 • lemmikkejä
 • aseita tai aseita muistuttavia esineitä, räjähteitä, ilotulitteita, laserpointereita, spraymaaleja jne.
 • videokameraa tai selfiekeppiä
 • kuljetus- ja valokuvauskoptereita
 • järjestyksenvalvojaliiviä muistuttavia vaatekappaleita

VALOKUVAUS JA VIDEOKUVAUS

Esitysten valokuvaaminen ja järjestelmäkameroiden tuonti alueelle on sallittua. Esitysten videokuvaaminen on kiellettyä ilman erillistä lupaa.

EVÄÄT JA JUOMAT

Yhden enintään 0,5 litran avaamattoman tai tyhjän virvoitusjuoma- tai vesipullon tuonti alueelle on sallittua. Alueella on vesipiste, josta pullon voi täyttää. Juomapullon tulee olla kirkas ja läpinäkyvä. Myös pienten eväiden tuonti alueelle on sallittua.

 

Hauskaa puistojuhlintaa!