Info

Info

 

 

Puistojuhlat on suuri elämys inhimillisessä mittakaavassa. Kaksipäiväisellä festivaalilla nautitaan erinomaisista live-esiintymisistä, monipuolisesta alueohjelmasta ja laadukkaista ravintolapalveluista.

Puistojuhlat järjestetään Jyväskylän Yläkaupungilla sijaitsevassa Lounaispuistossa. Tunnelmallinen ja kulttuurihistoriallisesti arvokas Lounaispuisto on tunnettu juhlapuisto jo 1880-luvulta lähtien. Tervetuloa Lounaispuiston hämärtyvään kesäiltaan!

Tapahtuman järjestää Pohjoismaiden pitkäikäisin yhtäjaksoisesti järjestetty kulttuurifestivaali Jyväskylän Kesä.

 

Anu Rossi

AIKATAULU

TORSTAI 7.7.

16.30 PORTIT AUKI
17.30 LYYTI
19.00 ARPPA
20.45 J. KARJALAINEN
23.00 YONA
00.30 VALOMERKKI

Torstaina levyissä DJ SALMELAN MUOVISORVAAMO

PERJANTAI 8.7.

16.00 PORTIT AUKI
16.45 PAMBIKALLIO
18.00 LOUIE BLUE
19.15 JESSE MARKIN
20.45 PARIISIN KEVÄT
22.15 MALLA
23.45 CHISU
01.30 VALOMERKKI

Perjantaina levyissä DJ JESE

OHJELMISTO

Puistojuhlat tuo Lounaispuistoon kahden päivän verran kymmenen kotimaista huippuartistia. Torstain levymusiikista vastaa Salmelan Muovisorvaamo, ja perjantaina Puistojuhlien levyt valikoi DJ Jese. Molempina festivaalipäivinä festivaalin ikärajattoman alueen valtaa alakulttuuritalo Mäkitorppa. Ohjelmassa on mm. valokuvaus- ja käsityöpisteet. Festivaalin pääalueella molempina päivinä osallistaa ja viihdyttää Puhumiskaraoke. Torstain aikana pääalueella on myös Studio Laive pitämässä Puistojoogaa.

Puistojuhlat juontavat katutanssin ja breakdancen kuninkaalliset Sini Tuominen ja Elias ”Elmonaattori” Niskanen

 

Samppa Erkkilä

OHEISTAPAHTUMAT

PUISTOJUHLIEN ETKOT

Tule virittäytymään festaritunnelmaan Puistojuhlien etkoille, jotka järjestetään Lounaispuiston läheisyydessä molempina festivaalipäivinä 7.–8.7. kello 14–17! Villa Ranan tunnelmallisessa puutarhassa levymusiikista vastaavat Puistojuhlien DJ:t Salmelan Muovisorvaamo ja DJ Jese. Grilli 21:n terassilla esiintyy eri genrejä pop-musiikissa yhdistelevä Vepu. Jyväskylän yliopiston kirjasto Lähteen edustalla esiintyy Feira Carioca, joka tarjoaa musiikillisen matkan Rio de Janeiron kauppatorien tunnelmaan. Kirjaston edustalta löydät myös Jyväskylän rullalautailijoiden ja Liike22:n kehittämän skeittauksen OPEN-sarjan toisen osakilpailun, FLAT OPEN -kisan osana Puistojuhlien etkojen perjantaita. Ravintola Ylä-Ruthilta löydät etkojen aikaan bingon, jossa palkintona muun muassa lippuja Puistojuhliin. Puistojuhlille voit virittäytyä myös ravintola Sohwissa kylmien juomien ja Puistojuhlien musiikin siivittämänä.

Puistojuhlien etkoille on vapaa pääsy!

Puistojuhlien etkojen ohjelma:

Villa Ranan puutarhassa (Seminaarinkatu 13):
to 7.7. klo 14–17 DJ Jese
pe 8.7. klo 14–17 Salmelan Muovisorvaamo

Grilli 21:n terassilla (Seminaarinkatu 34):
to 7.7. klo 14–14.45 Vepu

Jyväskylän yliopiston kirjasto Lähteen edustalla (Seminaarinkatu 15):
to 7.7. klo 15 ja klo 16.30 Feira Carioca
pe 8.7. klo 16–18 Liike22 x Jyru FLAT OPEN 2022

Ravintola Ylä-Ruthilla (Seminaarinkatu 19):
to 7.7. ja pe 8.7. klo 15 Bingo

Ravintola Sohwissa (Vaasankatu 21):
to 7.7. ja pe 8.7. klo 14–17 Virittäytymistä Puistojuhliin

PUISTOJUHLIEN JATKOT

Puistojuhlien virallisia jatkoja juhlitaan molempina festari-iltoina ravintola Freetimessa DJ-musiikin tahtiin.

Freetime (Kauppakatu 30)
to 7.7. ja pe 8.7. klo 22–04.30

Puistojuhlien kävijöille vapaa pääsy!

 

Helena Vepsäläinen

FESTIVAALIALUE

Puistojuhlat järjestetään Jyväskylän Yläkaupungilla sijaitsevassa Lounaispuistossa osoitteessa Minna Canthin katu 11, 40100.

Festivaalin liput vaihdetaan rannekkeisiin Puistojuhlien lippumyymälässä. Rannekkeella voit liikkua Lounaispuiston festivaalialueella vapaasti ja myös poistua festivaalialueelta niin usein kuin haluat. Puistojuhlien lippumyymälä on avoinna ke 6.7. klo 12–18, to 7.7. klo 12–24 ja pe 8.7. klo 12–01, ja se sijaitsee Jyväskylän yliopiston kirjaston edustalla osoitteessa Seminaarinkatu 15.

Festivaalialueen sisäänkäynti ja rannekkeentarkastuspiste sijaitsee Minna Canthin kadun ja Seminaarinkadun kulmauksessa. Minna Canthin katu on osa Puistojuhlien tapahtuma-aluetta. Tapahtuma-aikana Minna Canthin katu suljetaan yleiseltä liikenteeltä Seminaarinkadun ja Vapaudenkadun väliseltä osuudelta sekä Seminaarinkatu suljetaan yleiseltä liikenteeltä Vaasankadun ja Hämeenkadun väliseltä osuudelta.

Tapahtuman pääalueen ikäraja on 18 vuotta. Puistojuhliin pääsevät myös alle 18-vuotiaat. Alle 18-vuotiaiden lippu oikeuttaa sisäänpääsyyn Puistojuhlien erikseen rajatulle ikärajattomalle alueelle. Ikärajattomalta alueelta on hyvä näkyvyys festivaalin esiintymislavalle. Se sijaitsee lavan reunamassa, mutta ei mahdollista pääsyä esiintymislavan eteen tai sen välittömään läheisyyteen. Muu festivaalialue on anniskelualuetta, ja sen ikäraja on 18 vuotta. Valmistaudu todistamaan ikäsi tapahtumaportilla. Sisäänkäynti, lipunmyynti ja rannekkeentarkistuspiste ikärajattomalle alueelle on Vapaudenkadun puolelta.

Festivaalin narikka sijaitsee Kulttuuritalo Villa Ranan alakerrassa osoitteessa Seminaarinkatu 15. Puistojuhlien narikkapalvelu on avoinna to 7.7. klo 16.30–01.00 ja pe 8.7. klo 16.00–02.00. Narikkamaksu on viisi euroa per henkilö, ja maksuvälineenä käy korttimaksu. Lisäkäynnit narikassa maksavat kaksi euroa per kerta.

Festivaalialueen läheisyydessä on hyvin vähän parkkipaikkoja. Seminaarinkadulla ja Minna Canthin kadulla on pysäköintikielto 6.7. klo 8.00 – 9.7. klo 12.00 välisenä aikana. Suosittelemme saapumista paikalle kävellen, pyörällä tai julkisilla kulkuneuvoilla.

 

Erika Liponen

RAVINTOLAT 

Ruoka ja juoma ovat olennainen osa täydellistä festivaalielämystä. Puistojuhlissa nautitaan paikallisten ravintoloiden tarjonnasta rennossa hengessä. Mukana on tasokkaita jyväskyläläisiä ravintoloita, joiden valikoimassa on juomia Puistojuhlien omasta nimikko-oluesta cocktaileihin ja ruokaa street foodista tapaksiin piknik-hengessä. Mukana Puistojuhlissa ovat Ravintola Villa Rana, Beans&more, Semma, DeLorean x Liquid Kitchen ja Aalto Panimo. Festivaalin ikärajattomalla alueella palvelee Aatsipoppaa Oy:n kahvila-auto Cafe Nisu.

LIPUT

 • 2 päivää 85 € (peruslippu) / 59 € (eläkeläinen/työtön/opiskelija/siviilipalvelus/varushenkilö/alle 18 v)
 • 1 päivä 46 € (peruslippu) / 32 € (eläkeläinen/työtön/opiskelija/siviilipalvelus/varushenkilö/alle 18 v)

Alle 18-vuotiaiden lippu oikeuttaa sisäänpääsyyn Puistojuhlien ikärajattomalle alueelle, eikä sillä pääse muulle festivaalialueelle. Tapahtuman pääalueen ikäraja on 18 vuotta.

Puistojuhlien lippuja myydään Puistojuhlien verkkosivuilla ja Lippupisteen toimipisteissä sekä R-kioskeissa kautta maan. Puistojuhlien verkkokaupassa maksuvälineenä käyvät yleisimmät Paytrailin maksutavat sekä Smartum Saldo, Epassi ja Eazybreak. Useimmat arvosetelit käyvät maksuvälineenä Lippupisteen myyntipisteissä. Arvoseteliä ei voi käyttää Lippupisteen verkkokaupassa. R-kioskeilla voit maksaa seuraavilla arvoseteleillä: Edenred-kortti, Eazybreak, Smartum Saldo Mobiili ja Epassi.

Festivaaliviikolla lippuja myydään Puistojuhlien lippumyymälässä, jossa festivaalin liput vaihdetaan rannekkeisiin. Rannekkeella voit liikkua Lounaispuiston festivaalialueella vapaasti ja myös poistua festivaalialueelta niin usein kuin haluat. Puistojuhlien lippumyymälä on avoinna ke 6.7. klo 12–18, to 7.7. klo 12–24 ja pe 8.7. klo 12–01, ja se sijaitsee Jyväskylän yliopiston kirjaston edustalla osoitteessa Seminaarinkatu 15. Puistojuhlien lippumyymälässä maksuvälineenä käyvät korttimaksu sekä SmartumPay, Epassi ja Eazybreak.

Myymme Puistojuhliin lippuja rajatun määrän. Suosittelemme lipun ostamista etukäteen ruuhkien välttämiseksi.

Pääsylippuja ei lunasteta takaisin. Muutokset ovat mahdollisia. Mikäli festivaali joudutaan perumaan, ostetuista lipuista hyvitetään lipun hinta (ei palvelu- tai toimitusmaksuja).

Varaudu todistamaan oikeutesi alennushintaiseen lippuun festivaalin tapahtumaportilla.

Avustaja pääsee veloituksetta Puistojuhliin yhdessä avustettavansa kanssa.

KAMPANJALIPUT

S-etukortilla Keskimaan asiakasomistajille kymmenen prosentin alennus Puistojuhlien lipuista. Vain ennakkomyynnissä. Saatavilla Lippupisteen täyden palvelun myyntipisteissä.

MAJOITUS

Puistojuhlien yhteistyökumppani Hotelli Alba tarjoaa majoitusta Puistojuhlien vieraille alennetuin hinnoin.

 • Yhden hengen Economy-huone 80 € / yö
 • Kahden hengen Standard-huone 99 € / yö
 • Yhden hengen Superior-huone 99 € / yö
 • Saunallinen Junior Suite -huone kahdelle 165 € / yö

Majoitushinnat sisältävät buffet-aamiaisen, maksuttoman parkkipaikan, Wifin ja saunomismahdollisuuden.

Varaukset suoraan hotelliin puhelimitse: 014 636 311 tai sähköpostitse: info@hotellialba.fi. Varauskoodi: Puistojuhlat

Lisätietoja Hotelli Alban verkkosivuilta osoitteesta: https://www.hotellialba.fi/en/

 

Anu Rossi

ESTEETTÖMYYS

Lounaispuisto sijaitsee mäessä, ja valitettavasti puistossa liikkuminen ei ole esteetöntä. Jos sinulla on mukanasi avustaja, avustaja pääsee festivaalille samalla lipulla. Alueella on esteetön wc. Lounaispuistossa ei ole induktiosilmukkaa. Avustaja pääsee veloituksetta Puistojuhliin yhdessä avustettavansa kanssa.

Jos sinulla on kysyttävää Puistojuhlien esteettömyydestä, autamme mielellämme: kesa@jyvaskylankesa.fi. Tapahtuman aikana kysymyksiin vastaa alueen henkilökuntamme.

TURVALLISUUS

Ethän tule Puistojuhliin sairaana. Henkilökuntamme työskentelee ainoastaan terveenä. Esiintyjien, henkilökunnan ja yleisön turvallisuus on etusijalla, ja tapahtuma järjestetään, mikäli se on turvallista.

Noudata tapahtumajärjestäjän ja järjestyksenvalvojien antamia ohjeita mahdollisten vaaratilanteiden sattuessa. Alueella on ensiapupiste -henkilöstöä. Jos huomaat onnettomuuden tai muun turvallisuusongelman, ilmoitathan heti asiasta järjestyksenvalvojille.

Festivaalialueella päivystää häirintäyhteyshenkilö, joka on tukihenkilö, jonka puoleen voi kääntyä, mikäli kokee tulleensa tapahtumassa häirityksi. Häirintäyhteyshenkilö ei ole viranomainen, ja rikosta epäiltäessä on aina otettava yhteys poliisiin. Puistojuhlien ajan häirintäyhteyshenkilö päivystää Lounaispuistossa ensiaputeltan lähellä. Häirintäyhteyshenkilönä toimii Fanni Rantala. Tunnistat hänet sinisestä liivistä.

Mikäli olet joutunut Puistojuhlissa tilanteeseen, jossa sinua on kohdeltu epäasiallisesti tai olet kohdannut häirintää, voit halutessasi ilmoittaa kokemuksestasi meille myös yhteydenottolomakkeella täällä. Voit täyttää lomakkeen anonyymisti, tai jos haluat, että olemme sinuun tapahtuneesta yhteydestä, voit jättää yhteystietosi.

Kannustamme tutustumaan ennen festivaalia YK-liiton turvallisen tilan periaatteisiin. Turvallisen tilan periaatteet ovat hyvä työkalu siihen, miten voimme jokainen omalla toiminnallamme vaikuttaa tapahtumien ilmapiiriin ja turvallisuuteen sekä huomioida muut ihmiset paremmin. Tutustu turvallisen tilan periaatteisiin täällä.

Omien alkoholijuomien ja mahdollisesti turvallisuutta vaarantavien esineiden tuominen tapahtumapaikalle on ehdottomasti kielletty.

Alueella on erillinen tupakkapaikka. Tupakointi on kielletty lavan edustalla, katsomossa ja tapahtumatelttojen välittömässä läheisyydessä.

TAPAHTUMA-ALUEELLE EI SAA TUODA

 • lasipulloja tai tölkkejä
 • alkoholijuomia
 • avattuja sateenvarjoja
 • retkituoleja
 • lemmikkejä
 • aseita tai aseita muistuttavia esineitä, räjähteitä, ilotulitteita, laserpointereita, spraymaaleja jne.
 • videokameraa tai selfiekeppiä
 • kuljetus- ja valokuvauskoptereita
 • järjestyksenvalvojaliiviä muistuttavia vaatekappaleita

VALOKUVAUS JA VIDEOKUVAUS

Esitysten valokuvaaminen ja järjestelmäkameroiden tuonti alueelle on sallittu. Esitysten videokuvaaminen on kielletty ilman erillistä lupaa.

EVÄÄT JA JUOMAT

Yhden enintään 0,5 litran avaamattoman tai tyhjän virvoitusjuoma- tai vesipullon tuonti alueelle on sallittu. Juomapullon tulee olla kirkas ja läpinäkyvä. Pienten eväiden tuonti alueelle on sallittu.

Hauskaa puistojuhlintaa!

 

KARTTA