Info

Info

Puistojuhlat 7.–8.7.2022

Torstai 7.7.

J. Karjalainen, Lyyti, Arppa, Yona & DJ Salmelan Muovisorvaamo

Perjantai 8.7.

Chisu, Pariisin Kevät, Jesse Markin, Pambikallio, Louie Blue, Malla & DJ Jese

 

Puistojuhlat on suuri elämys inhimillisessä mittakaavassa. Kaksipäiväisellä festivaalilla nautitaan erinomaisista live-esiintymisistä, monipuolisesta alueohjelmasta ja laadukkaista ravintolapalveluista.

Puistojuhlat järjestetään Jyväskylän Yläkaupungilla sijaitsevassa Lounaispuistossa. Tunnelmallinen ja kulttuurihistoriallisesti arvokas Lounaispuisto on tunnettu juhlapuisto jo 1880-luvulta lähtien. Tervetuloa Lounaispuiston hämärtyvään kesäiltaan!

Tapahtuman järjestää Pohjoismaiden pitkäikäisin yhtäjaksoisesti järjestetty kulttuurifestivaali Jyväskylän Kesä.

OHJELMISTO

Puistojuhlat tuo Lounaispuistoon kahden päivän verran kymmenen kotimaista huippuartistia. Torstain levymusiikista vastaa Salmelan Muovisorvaamo, ja perjantaina Puistojuhlien levyt valikoi DJ Jese. Upean artistikattauksen lisäksi ohjelmisto täydentyy vielä alueohjelmalla.

OHEISTAPAHTUMAT

Tule virittäytymään festaritunnelmaan Puistojuhlien etkoille, jotka järjestetään Lounaispuiston läheisyydessä molempina festivaalipäivinä 7.–8.7. kello 14–17! Etkoilla on luvassa monenlaista ohjelmaa, kuten Liike22:n järjestämä skeittialue sekä toripaikkoja Seminaarinkadulla. Villa Ranan tunnelmallisessa puutarhassa levymusiikista vastaavat Puistojuhlien DJ:t Salmelan Muovisorvaamo ja DJ Jese. Etkoille on vapaa pääsy.

Puistojuhlien etkot Villa Ranan puutarhassa (Seminaarinkatu 13)
to 7.7. klo 14–17 DJ Jese
pe 8.7. klo 14–17 Salmelan Muovisorvaamo

Puistojuhlien virallisia jatkoja juhlitaan molempina festari-iltoina Freetimessa. Puistojuhlien kävijöille vapaa pääsy!

Puistojuhlien jatkot Freetimessa (Kauppakatu 30)
to 7.7. ja pe 8.7. 22–04.30

AIKATAULU

TORSTAI 7.7.

KLO 16.30 PORTIT AUKI
KLO 17.30 LYYTI
KLO 19.00 ARPPA
KLO 20.45 J. KARJALAINEN
KLO 23.00 YONA
KLO 00.30 VALOMERKKI

PERJANTAI 8.7.

KLO 16.00 PORTIT AUKI
KLO 16.45 PAMBIKALLIO
KLO 18.00 LOUIE BLUE
KLO 19.15 JESSE MARKIN
KLO 20.45 PARIISIN KEVÄT
KLO 22.15 MALLA
KLO 23.45 CHISU
KLO 01.30 VALOMERKKI

FESTIVAALIALUE

Puistojuhlat järjestetään Jyväskylän Yläkaupungilla sijaitsevassa Lounaispuistossa osoitteessa Minna Canthin katu 11, 40100.

Festivaalin liput vaihdetaan rannekkeisiin Puistojuhlien lippumyymälässä. Rannekkeella voit liikkua Lounaispuiston festivaalialueella vapaasti ja myös poistua festivaalialueelta niin usein kuin haluat. Puistojuhlien lippumyymälä on avoinna ke 6.7. klo 12–18, to 7.7. klo 12–24 ja pe 8.7. klo 12–01, ja se sijaitsee Jyväskylän yliopiston kirjaston edustalla osoitteessa Seminaarinkatu 15.

Festivaalialueen sisäänkäynti ja rannekkeentarkastuspiste sijaitsee Minna Canthin kadun ja Seminaarinkadun kulmauksessa. Minna Canthin katu on osa Puistojuhlien tapahtuma-aluetta. Tapahtuman pääalueen ikäraja on 18 vuotta.

Alle 18-vuotiaiden lippu oikeuttaa sisäänpääsyyn Puistojuhlien ikärajattomalle alueelle, eikä sillä pääse muulle festivaalialueelle. Sisäänkäynti ja rannekkeentarkistuspiste ikärajattomalle alueelle on Vapaudenkadun puolelta.

Festivaalialueen läheisyydessä on hyvin vähän parkkipaikkoja. Suosittelemme saapumista paikalle kävellen, pyörällä tai julkisilla kulkuneuvoilla.

RAVINTOLAT 

Ruoka ja juoma ovat olennainen osa täydellistä festivaalielämystä. Puistojuhlissa nautitaan paikallisten ravintoloiden tarjonnasta rennossa hengessä. Mukana on tasokkaita jyväskyläläisiä ravintoloita, joiden valikoimassa on juomia Puistojuhlien omasta nimikko-oluesta cocktaileihin ja ruokaa street foodista tapaksiin piknik-hengessä. Mukana Puistojuhlissa ovat Ravintola Villa Rana, Beans&more, Semma, DeLorean x Liquid Kitchen ja Aalto Panimo.

IKÄRAJA

Puistojuhliin pääsevät myös alle 18-vuotiaat. Alle 18-vuotiaiden lippu oikeuttaa sisäänpääsyyn Puistojuhlien erikseen rajatulle ikärajattomalle alueelle. Ikärajattomalta alueelta on hyvä näkyvyys festivaalin esiintymislavalle. Se sijaitsee lavan reunamassa, mutta ei mahdollista pääsyä esiintymislavan eteen tai sen välittömään läheisyyteen. Muu festivaalialue on anniskelualuetta, ja sen ikäraja on 18 vuotta. Valmistaudu todistamaan ikäsi tapahtumaportilla. Sisäänkäynti ja rannekkeentarkistuspiste ikärajattomalle alueelle on Vapaudenkadun puolelta.

LIPUT

 • 2 päivää 85 € (peruslippu) / 59 € (eläkeläinen/työtön/opiskelija/siviilipalvelus/varushenkilö/alle 18 v)
 • 1 päivä 46 € (peruslippu) / 32 € (eläkeläinen/työtön/opiskelija/siviilipalvelus/varushenkilö/alle 18 v)

Alle 18-vuotiaiden lippu oikeuttaa sisäänpääsyyn Puistojuhlien ikärajattomalle alueelle, eikä sillä pääse muulle festivaalialueelle. Tapahtuman pääalueen ikäraja on 18 vuotta.

Puistojuhlien lippuja myydään Puistojuhlien verkkosivuilla ja Lippupisteen toimipisteissä sekä R-kioskeissa kautta maan. Puistojuhlien verkkokaupassa maksuvälineenä käyvät yleisimmät Paytrailin maksutavat sekä Smartum Saldo, Epassi ja Eazybreak. Useimmat arvosetelit käyvät maksuvälineenä Lippupisteen myyntipisteissä. Arvoseteliä ei voi käyttää Lippupisteen verkkokaupassa. R-kioskeilla voit maksaa seuraavilla arvoseteleillä: Edenred-kortti, Eazybreak, Smartum Saldo Mobiili ja Epassi.

Festivaaliviikolla lippuja myydään Puistojuhlien lippumyymälässä, jossa festivaalin liput vaihdetaan rannekkeisiin. Rannekkeella voit liikkua Lounaispuiston festivaalialueella vapaasti ja myös poistua festivaalialueelta niin usein kuin haluat. Puistojuhlien lippumyymälä on avoinna ke 6.7. klo 12–18, to 7.7. klo 12–24 ja pe 8.7. klo 12–01, ja se sijaitsee Jyväskylän yliopiston kirjaston edustalla osoitteessa Seminaarinkatu 15. Puistojuhlien lippumyymälässä maksuvälineenä käyvät korttimaksu sekä SmartumPay, Epassi ja Eazybreak.

Myymme Puistojuhliin lippuja rajatun määrän. Suosittelemme lipun ostamista etukäteen ruuhkien välttämiseksi.

Pääsylippuja ei lunasteta takaisin. Muutokset ovat mahdollisia. Mikäli festivaali joudutaan perumaan, ostetuista lipuista hyvitetään lipun hinta (ei palvelu- tai toimitusmaksuja).

Varaudu todistamaan oikeutesi alennushintaiseen lippuun festivaalin tapahtumaportilla.

Avustaja pääsee veloituksetta Puistojuhliin yhdessä avustettavansa kanssa.

KAMPANJALIPUT

OP Keski-Suomen omistaja-asiakkaille tarjotaan alennuksia Puistojuhlien lipuista. Etuhintaisia lippuja on tarjolla rajoitettu määrä 30.6. saakka. Edut ovat löydettävissä KSOP:n markkinointikanavissa.

S-etukortilla Keskimaan asiakasomistajille kymmenen prosentin alennus Puistojuhlien lipuista. Vain ennakkomyynnissä. Saatavilla Lippupisteen täyden palvelun myyntipisteissä.

RANNEKKEET

Festivaalin liput vaihdetaan rannekkeisiin Puistojuhlien lippumyymälässä. Rannekkeella voit liikkua Lounaispuiston festivaalialueella vapaasti ja myös poistua festivaalialueelta niin usein kuin haluat. Puistojuhlien lippumyymälä on avoinna ke 6.7. klo 12–18, to 7.7. klo 12–24 ja pe 8.7. klo 12–01, ja se sijaitsee Jyväskylän yliopiston kirjaston edustalla osoitteessa Seminaarinkatu 15. Ruuhkien välttämiseksi suosittelemme rannekkeenvaihtoa etukäteen.

Festivaalialueen sisäänkäynti ja rannekkeentarkastuspiste sijaitsee Minna Canthin kadun ja Seminaarinkadun kulmauksessa. Sisäänkäynti ja rannekkeentarkistuspiste festivaalin ikärajattomalle alueelle on Vapaudenkadun puolelta.

MAJOITUS

Puistojuhlien yhteistyökumppani Hotelli Alba tarjoaa majoitusta Puistojuhlien vieraille alennetuin hinnoin.

 • Yhden hengen Economy-huone 80 € / yö
 • Kahden hengen Standard-huone 99 € / yö
 • Yhden hengen Superior-huone 99 € / yö
 • Saunallinen Junior Suite -huone kahdelle 165 € / yö

Majoitushinnat sisältävät buffet-aamiaisen, maksuttoman parkkipaikan, Wifin ja saunomismahdollisuuden.

Varaukset suoraan hotelliin puhelimitse: 014 636 311 tai sähköpostitse: info@hotellialba.fi. Varauskoodi: Puistojuhlat

Lisätietoja Hotelli Alban verkkosivuilta osoitteesta: https://www.hotellialba.fi/en/

ESTEETTÖMYYS

Lounaispuisto sijaitsee mäessä, ja valitettavasti puistossa liikkuminen ei ole esteetöntä. Jos sinulla on mukanasi avustaja, avustaja pääsee festivaalille samalla lipulla. Alueella on esteetön wc. Lounaispuistossa ei ole induktiosilmukkaa. Avustaja pääsee veloituksetta Puistojuhliin yhdessä avustettavansa kanssa.

Jos sinulla on kysyttävää Puistojuhlien esteettömyydestä, autamme mielellämme: kesa@jyvaskylankesa.fi. Tapahtuman aikana kysymyksiin vastaa alueen henkilökuntamme.

TURVALLISUUS

Ethän tule Puistojuhliin sairaana. Henkilökuntamme työskentelee ainoastaan terveenä. Esiintyjien, henkilökunnan ja yleisön turvallisuus on etusijalla, ja tapahtuma järjestetään, mikäli se on turvallista.

Noudata tapahtumajärjestäjän ja järjestyksenvalvojien antamia ohjeita mahdollisten vaaratilanteiden sattuessa. Alueella on ensiapupiste -henkilöstöä. Jos huomaat onnettomuuden tai muun turvallisuusongelman, ilmoitathan heti asiasta järjestyksenvalvojille.

Omien alkoholijuomien ja mahdollisesti turvallisuutta vaarantavien esineiden tuominen tapahtumapaikalle on ehdottomasti kielletty.

Alueella on erillinen tupakkapaikka. Tupakointi on kielletty lavan edustalla, katsomossa ja tapahtumatelttojen välittömässä läheisyydessä.

TAPAHTUMA-ALUEELLE EI SAA TUODA

 • lasipulloja tai tölkkejä
 • alkoholijuomia
 • avattuja sateenvarjoja
 • retkituoleja
 • lemmikkejä
 • aseita tai aseita muistuttavia esineitä, räjähteitä, ilotulitteita, laserpointereita, spraymaaleja jne.
 • videokameraa tai selfiekeppiä
 • kuljetus- ja valokuvauskoptereita
 • järjestyksenvalvojaliiviä muistuttavia vaatekappaleita

VALOKUVAUS JA VIDEOKUVAUS

Esitysten valokuvaaminen ja järjestelmäkameroiden tuonti alueelle on sallittu. Esitysten videokuvaaminen on kielletty ilman erillistä lupaa.

EVÄÄT JA JUOMAT

Yhden enintään 0,5 litran avaamattoman tai tyhjän virvoitusjuoma- tai vesipullon tuonti alueelle on sallittu. Juomapullon tulee olla kirkas ja läpinäkyvä. Pienten eväiden tuonti alueelle on sallittu.

Hauskaa puistojuhlintaa!